SS18: En studie i den svenska floran och faunan

SS18: En studie i den svenska floran och faunan

Arbetsnamnet Swedish Flora & Fauna går nästan bak till Carl von Linné som skapade system för att klassificera och namnge naturen. Den här säsongen valde vi att fokusera på just Svensk flora och fauna, men självklart skruva till det hela i klassiskt Frank Dandy manér. Mönsterbilden har en ganska stark igenkänningsfaktor, speciellt för oss nordbor, och med det sagt blir de även lite exotiska för de Frank Dandy kunder som bor utanför Sveriges gränser.

Designarbetet börjar alltid med en grundidé blandat med en gnutta fingertoppskänsla för vad som komma skall. Vi försöker ofta använda lite humor och kanske ibland sticka in ett subtilt meddelande som en kommentar på vår samtid, det blir som en liten present för de som förstår den typen av humor, men det absolut viktigaste är alltid att plaggen är originella, snygga, användbara och att det finns en bredd i kollektionerna där de flesta kan hitta sin favorit.

Art Director Sami Tolppi berättar om inspirationen bakom SS18 kollektionen.

– Vår och Sommarsäsongen här uppe i norden innehåller så många element som är specifikt nordiska, om man tänker till en stund så öppnas en hel värld av bilder som vi här uppe nära polcirkeln kan känna igen oss vid. Glädjen att äntligen få en glimt sol och värme, blommor som slår ut m.m. men även regn och lite kyliga dopp. Sen har vi även en konstant längtan till varmare breddgrader.

Kollektionen fotograferades i våras i Japan, varför det?

– Vi får ofta frågan om Frank Dandy är ett svenskt företag, det finns en gängse uppfattning om att vi är ett amerikanskt eller brittiskt märke med tanke på namnet, men vi är ett svenskt företag med ett internationellt tänk. Att vi gjorde en plåtning i Japan förstärker den bilden och vår ambition är att alltid bjuda hemmapublik på någonting de inte är vana vid att se varje dag, expect the unexpected!

The Swedish Flora & Fauna Collection lanseras inom kort.

Post a Comment

#Frankdandy