Modellen Marlon Sackey i ständigt fokus

Marlon Sackey är 19 år och en av Sveriges mest lovande manliga modeller, trots att han bara varit i branschen ett halvår.

Marlon Oko Sackey-Mensah, du har typ världens coolaste namn.

(Haha) Visst är det? Marlon kommer från att min pappa älskade gudfadern och Marlon Brando plus att det är ett bibliskt namn då min mamma och pappa är kristna och sist men inte minst för att det börjar på bokstaven “M” vilket alla mina syskon samt min pappa börjar på. Coolt och rätt unikt är det ändå. Mitt andra namn, Oko, kommer ifrån mitt ursprungsland vilket är Ghana. Varför det blev just Oko är för att jag är en tvilling och för att vi är kille och tjej i tvillingparet. Hade vi varit kille och kille/tjej och tjej hade det blivit något annat. Massa traditioner som ligger bakom namngivandet i Ghana, sjukt coolt faktiskt.

“Lejonet är den stolta, starka ledargestalten. Lejonet symboliserar makt, kunglighet och dominans. De är passionerade, romantiska och älskar att bli bortskämda. Lejonet har också en stor förmåga att ta hand om sina nära och kära. Mot de sina kan lejonet visa generositet, kärlek och omtanke. Det finns dock en viss risk att kärleken i kombination med stoltheten och viljan att stå i centrum går till överdrift. Lejonet kan då uppvisa sämre egenskaper t.ex. svarsjuka, arrogans eller småsinthet.” – stjärntecken.se

 

Hur var din uppväxt?

Jag är född och uppvuxen i Flemingsberg, en förort i södra Stockholm. Jag skulle nog beskriva min uppväxt som helt fantastisk, hade inte kunnat önska mig något bättre. Så mycket kärlek, glädje och support som har funnits i min familj hela mitt liv oavsett omständigheter ser jag som något beundransvärt. Det är en stor del av den mannen jag vuxit upp att bli.

Hur har det format dig, vem är du idag?

Som person är jag väldigt energifylld och har alltid en positiv blick på livet oavsett vad. Jag har väldigt lätt att prata med människor, socialt utåtriktad, ambitiös, målmedveten och konstant hungrig på nya framgångar. Jag älskar att sprida glädje runt omkring mig, därför blir det ofta så att jag sätter andra människor och deras behov före mina egna. Jag är ett lejonbarn.

Du arbetar i kamerans blickfång, är du van att stå i fokus även privat?

Ganska van skulle jag säga. Har alltid gillat att berätta historier och älskat att stå framför kameran, posera när jag känner att jag har en nice outfit eller liknande men då har det alltid bara varit syrran bakom kameran. Nu är det ett helt team, men desto fler desto roligare känner jag (haha).

6 MÅNADER SEDAN

Jag var inne i stan och skulle kolla lite kläder när jag plötsligt blev stoppad av en kvinna som tog tag i mig bakifrån. Jag undrade självklart vad det gällde och då frågade hon ifall jag någonsin tänkt på att bli modell. Jag trodde hon skämtade så jag skrattade lite och svarade nej. Sen sa hon att jag verkligen borde testa för hon tyckte jag hade utseendet och allting så jag fick hennes kort och gav henne mitt nummer. Vi bestämde ett möte två dagar senare och tog lite enkla bilder för att sedan göra en ansökan som jag skulle skicka till huvudkontoret i Danmark. Chefen på kontoret gillade mig så pass mycket att de struntade i ansökan och skrev in på direkt, sen har allt gått väldigt fort.

Har du alltid haft ett “modell-utseende”?

Jag har alltid haft längden men sen har jag haft en del frisyrer genom åren som kanske inte var de snyggaste (haha). Vad det gäller ansiktet så var det några år där jag hade problem med min hy, sen lärde jag mig att ta hand om min hy och i kombination med att jag kom in i puberteten så framhävdes lite ansiktsdrag och så vidare. Jag har alltid varit väldigt självmedveten om kläder, alltid velat se så bra ut som möjligt så ofta som möjligt, oavsett om jag bär ett par mjukisbyxor eller jeans. Mina vänner och syskon skulle nog snarare kalla det utseendefixering eller självkär (haha).

TIPS FÖR BÄTTRE BILDER

Idag tar alla av oss bilder hela tiden, och får på såväl fest som ensam hemma i badrummet leka modell, därför bad vi Marlon ge oss fem tips på att få till “den där bilden”.

  1. Ha bra ljus! A och O.
  2. Framhäv det finaste du har.
  3. Var tålmodig (det tar tid att få till “den där bilden”)
  4. Rör på dig och försök variera så mycket i poserandet som möjligt.
  5. Sist men inte minst, var avslappnad och ha så kul du kan. Det lyser igenom.

Post a Comment

#Frankdandy